Hej Master Skidåkare,

Om jag minns helt rätt, så var jag och Pär Sjöberg första gången i Sölden på sommaren 1974. Någon tränare i Sälen hade berättat att du kunde åka skidor på sommaren i något som hette Sölden och Gurgl och som låg högst upp i en dal på gränsen till Italien. Vi hade sommarlov efter första året på GIH, så vi packade min AIK bil full med skidor och utrustning och drog ner till Österrike. När vi kom till Innsbruck hade jag så ruggigt ont i ryggen så vi var tvungna att övernatta och få ett läkarbesök med sprutor på kvällen. Det var en alpin läkare som hade koll på alla nyttiga sprutor på den tiden.

Nästa morgon upp i Ötztal dalen och vägen upp till Rettenbach Glaciären, byta om på parkeringen och upp på berget för de första åken. Det var mitt på dagen, så det var väldigt löst men fantastiskt roligt att svänga ner mot Restaurangen på Retten. De som var där och tränade, höll på att packa i hop och berättade att vi måste vara uppe vid liften, senast vid 7 på morgonen, då var det kanon underlag på förmiddagen innan det blev för varmt i solen. OK det var första dagen, vi hittade ett boende på vägen ner från glaciären, hos familjen Santer i Innerwald. Pappa var Skidlärare, sonen åkte EC för Österrike och dotter Karin var blyg och mycket nice. Stället hette Pension Innerwald och låg/ligger 20 meter ovanför Hotel Elisabeth. Vi bodde där 3 veckor första sommaren. Så började det, samma höst hade vi med oss en träningsgrupp från Norrbotten, som skulle träna en vecka i november. Sedan har det blivit Sölden och träningsläger varje höst och nu är det 2024, 50 år senare, det tror jag inte på, men jag är bra på matte så jag kan räkna till 50Sölden-official-partner 2015. Så det måste vi göra något av tillsammans med alla som varit här och tränat, åkt skidor, hängt med trevliga människor och njutit av solen, snön och de vackra Ötztaler Alperna. Då tänker jag framförallt på alla Mastersåkare, som vi släpade ner några år senare för att ha några att träna och tävla emot på 80-talet.  Det var Margretetorps buss och en veckas träning, mest GS för att avsluta med en hel tävlingsdag på fredagen. Tidtagningen hade vi byggt själva, eller mera riktigt hade Hubban byggt den med våra radioapparater. Den fungerade inte alltid men nästan, om inte, då hittade vi på en resultatlista inför fredags kvällens prisutdelning. Kurre C brukade få vinna för han annars blev han ledsen. Sedan var det DISCO, bästa DISCOT var på Rauth Alm med Hannes, undrar om det är någon som skulle klara det 2024?

Vi kommer att ha ett träningsläger vecka 41 och sedan uppstår MASTERS SKICAMP 2024 vecka 45 i Sölden

För nu är det dags igen, kanske är det sista möjligheten att tillsammans åka skidor, träna i bana och köra en tävling tillsammans i Sölden.  Slipa stålkanterna sätt lite fart på ben och armar, böj på knän och höfter och kom med ner till oss i Sölden, Österrike i november. Skaffa dig en riktig bra upplevelse att jobba vidare med inför vinterns skidåkning, träningar, race, eller om du bara vill njuta av solen och snön, vara skid-social och fortsätta utvecklas till en cool skidåkare eller du kanske också vill ta en

bike ride på en Gravel cykel i den fantastiska naturen som finns i Sölden på hösten. Otroligt vackert om väder och vind tillåter. DU ÄR SÅÅ VÄLKOMMEN!

Vi väcker liv i MASTERS SUPER SKI CAMP, vecka 45 i Sölden, som det var förut.  Ankomst är på lördag 2 november eller söndag 3 november sen kör vi träning måndag till torsdag, GS tävling på fredag, Master of the Mountain, med After Ski på fredag kväll med styrdans. Hemresa den 9 eller 10 november. Om du är kvar till söndag har du en dags friåkning på lördagen som avslutning på veckan. Du bestämmer ankomst, avresa och liftkorts dagar när du anmäler dig. Boende på Hotel Elisabeth med enkelrum om du önskar och Hotellet har GYM, SPA och POOL. Vill du bo hos Lotte och Herbert på Pension Erbhof, som det heter i verkligheten, så får du göra det genom din anmälan.

Lite ekonomi fakta inför vecka 45. För 6 dagar MASTER träning, inklusive tävling betalar du 222€. Det är kostnader för tränare och Lane Fre för att ha en egen träningsplats för Masters vecka 45.

Boende, mat och dryck betalar du på plats i Sölden, innan din hemresa. Det kostar ca 90 € per dygn på Hotel Elisabeth för halvpension med kanon frukost och middag på kvällen. På Lotte kostar det 85 € per dygn.

Liftkortet ordnar vi och fakturerar dig på plats med 10% rabatt på liftkortet. Liftkortet kostar i dag 250€ för 6 dagar.

Transporten löser du på bästa sätt för det som passar dig och dina kompisar.  Snacka med varandra så ni kan hyra bil tillsammans om ni flyger ner till Innsbruck, München eller Zürich.

 

EXCLUSIVE MASTERS SKI CAMP med Skidgymnasierna, vecka 41 i Sölden.

I år ska det säkert vara bra med snö och träning vecka 41 för dig som vill starta säsongen i solen i Sölden. Det är helt tränings anpassat för dig som tycker om två pass med banåkning på Glaciären i Sölden. Allt som vanligt, boende på Hotel Elisabeth och upp på berget efter frukost för att njuta av en kanondag på berget. Jag återkommer med mer info när vi vet lite mer. Det är begränsat antal platser med skolorna vecka 41, men ”Föråkar proffset Matte” och ”vecka 41 kungen” Christopher Meyse kommer säkert ner till snön den här veckan. Ankomst är lördag 5 oktober och avresa lördag 12 oktober. Jag kommer vara på plats även i år, även om det inte finns snö som förra året. Jag tror det blir en kanonvecka på berget 2024, och cyklingen är också fantastisk den här tiden i Alperna. Man kan göra allt den här tiden på året och solen skiner mer än gärna.

Hur gör jag för att få min plats vecka 41 och 45 i Sölden? Gör en anmälan, utan att betala något, samtidigt som du kan boka in dina resor. I juni får du besked om din bokning och betalar in  1 000 kr. 500 kronor är Admin och 500 kr är anmälningsavgift. Sedan kan du ändra eller boka av hela hösten, enligt våra avboknings regler. Om du inte ändrar något drar vi av 500 kr vid din slutbetalning som du gör i Sölden till hotellet och Sport Support

Gå in på www.sports.se , sedan vidare till ANMÄLAN, där ser du hur du skall anmäla dig utan att betala någonting nu. Du bokar dina ankomst och avresedagar, liftkorts dagar och var du vill bo i Sölden. Sedan behöver du inte göra mer nu än att anmäla dig och ditt intresse. Maila din anmälan till bokning@sports.se

Om du vill komma ner både vecka 41 och vecka 45, måste du göra 2 anmälningar på maila dem till oss

För mer info om anmälan, bokning och avbeställningsskydd, läs mer på PM SÖLDEN, gå in på första sidan.

med hälsningar från Kjell