PM för träningsläger i Sölden.

Vad gäller allmänt på våra träningsläger?

Det är som alla vet en mycket speciell tid nu så det blir nya förutsättningar för våra träningsläger i höst i Österrike.

Alla våra nya priser för hösten 2021 är inte helt klara nu. MEN vi utgår från att med vaccinet på plats så kommer vi alla som vill komma ner till Sölden i höst för skidåkning. Vi som kunde och ville hade en fantastiskt bra höst i Sölden 2020. Vi försöker att göra om det hösten 2021 och ditt pris så bra som det är möjligt med vår långa erfarenhet och samarbete i Sölden och Österrike.

I alla priser till Österrike ingår halvpension på pension/hotell, dvs. ordentlig frukost och en bra middag på kvällen. Ditt rum städas och sängen bäddas alltid i Österrike när du tränar på dagen. Vidare ingår liftkortet för alla träningsdagar du valt och förbokad plats i backen för din tränings grupp. Vi har även material i form av käppar och allt övrigt som behövs för optimal träning på glaciären. Vi ordnar din träning och ser till att du har din träningsplats varje morgon på bästa möjliga sätt efter de snöförhållanden som råder! Alla platser är förbokade av oss för dig och din grupp. Det här är konceptet för träning med Sports Supports grupper i Österrike. Du kan inte åka ner privat till Sölden och deltaga i en träningsgrupp.

Ungdomar är födda 2007 och senare och det är liftkorts pris för ungdomar som gör skillnaden i priset för ditt träningsläger i Sölden.

Avbeställningsskyddet kostar 400 kr per person och innebär att du kan boka av ditt träningsläger 48 timmar innan avresan och får tillbaka läger kostnaden, men det gäller inte transfers som är förbokade med oss. Detta har vi gjort för att det handlar om skidåkare och ungdomar som tränar och man vet aldrig vad som händer innan det är dags att åka. Du behöver inga läkarintyg eller försäkringsbolag utan meddelar oss ditt beslut och du är avbokad.

Hur ska vi resa till Österrike i höst?

  1. Bussresan det ”gamla vanliga sättet” att resa på träningsläger. Men det kommer inte att fungera i höst om vi inte får stora förändringar i sommar. Om efterfrågan då finns så kommer vi som tidigare ordna med buss från Uppsala och Stockholm.
    Du lägger du in dina skidor och ditt bagage i bussen och du plockar fram allt på plats i Sölden. Då ingår alla transfer till och från glaciären varje träningsdag. Du behöver inte bekymra dig om snö, is eller snökedjor på vägen. Resan till glaciären i Sölden tar en halvtimme med bussen. Det är enkelt, tryggt och bekymmersfritt att åka buss till Österrike och ditt träningsläger.
  2. Resa med egen bil till Sölden.Resa med egen bil innebär att du kommer till Sölden med egen bil. Antingen hela vägen eller att du hyr bil på flygplatsen i München, Zürich eller Innsbruck. Transfer tiden är ca 3 timmar från München och Zürich. Tänk på att du skall få med dig alla skidor i bilen på flygplatsen och att den är rätt utrustad för vintervägar till och från glaciären. På plats tar vi hand om allt du behöver för ditt träningsläger i form av boende, mat och tränings plats.
  3. Eget flyg till München. Med  SAS eller LUFTHANSA kan du flyga från Stockholm till München. Vi ordnar transfer från München där vi hämtar alla som önskar, lördag 30 oktober  kl.15.00 Transfer till och från Sölden och då har du även transfer varje dag till och från glaciären med vår lokala buss eller Taxi Quaxi. Hemresa från Sölden till München är tidigt på lördag morgon 7 november kl.08.00. Du bokar själv ditt flyg, vi tar hand om allt annat. Priset kommer att framgå av din klubb offert.

Ska du boka hotell, pension eller lägenhet?

Standard pensionen i Sölden är ett dubbel, tre bädds rum eller del i lägenhet med eget sovrum. Alla rum har egen dusch eller bad. Standard pensionen har hög standard och eget skidvårdsrum. Bor du i lägenhet har du frukost och middag som vanligt på pension eller restaurang i närheten.
Det finns några pensioner/hotell som har lite grand extra för ditt boende. Det kan vara eget SPA eller egen bar eller extra hög standard på rummen och lägenheterna.
Enkelrum finns inte så många att tillgå i Sölden, men om du vill garanterat bo i eget rum och egen stor säng för bara dig själv är tillägget 200 kr per dag. Du bokar ditt enkel rum då du gör din bokning.

Nu när vi startat bokningen kommer du bara kunna boka ditt träningsläger med boende, liftkort och tränings grupp i Sölden för ditt träningsläger. Resan och slut priset avvaktar vi med tills vi vet mer hur det ser ut i höst. Du kommer då att bli fakturerad för hela din resa men kan naturligtvis boka av om du inte känner dig trygg med att resa ner till Sölden i höst,

 

Sölden-official-partner 2015