Vad gäller allmänt på våra träningsläger?

I nästan alla priser till  ingår halvpension på pension/hotell, dvs. ordentlig frukost och en bra middag på kvällen. Ditt rum städas och sängen bäddas alltid i Österrike när du tränar på dagen. Vidare ingår liftkortet för alla träningsdagar du valt och förbokad plats i backen för din tränings grupp en Lane fre som vi bakar in i liftkortet. Vi har även material i form av käppar och allt övrigt som behövs för optimal träning på glaciären. Vi ordnar din träning och ser till att du har din träningsplats varje morgon på bästa möjliga sätt efter de snöförhållanden som råder! Alla platser är förbokade av oss för dig och din grupp. Det här är konceptet för träning med Sports Supports grupper i Österrike. Du kan inte åka ner privat till Sölden och deltaga i en träningsgrupp.

Anmälningsavgiften är 1000 kr per person, den får du tillbaka om du bokar av ditt träningsläger.  Annars räknas den av vid din slutbetalning av liftkort i Sölden 2022.

De flesta av er kommer att betala boende, frukost och middag vid check out från Sölden. Viktigt att du anger riktig ankomst och avresedag. Undantag för viss träningsgrupper från skidgymnasier.

Juniorer är födda 2003-2007, ungdomar är födda 2008-20014, vuxna är födda 2003 eller tidigare. Det är liftkorts priset som gör största skillnaden i priset för ditt träningsläger i Sölden. Du kommer att faktureras detta när du kommer ner till Sölden för att kunna betala direkt till oss på plats.

Avbeställningsskyddet kostar 500 kr per person och innebär att du kan boka av ditt träningsläger 48 timmar innan avresan och får tillbaka anmälnings kostnaden, och du kan också ändra dina datum innan 1 september. Detta har vi gjort för att det handlar om skidåkare och ungdomar som tränar och man vet aldrig vad som händer innan det är dags att åka. Du behöver inga läkarintyg eller försäkringsbolag utan meddelar oss ditt beslut och du är avbokad. För DIF Alpin gäller att den träningsavgift klubben fakturerar inte går att få tillbaka om du bokar av senare än 1 augusti. Detta för att tränare är kontrakterade och har rätt till sin ersättning och de kostnader som klubben har i Sölden.

Om Covid situationen med hänsyn till vaccinations intyg och munskydd återkommer vi när vi vet mer om hur det ser ut i Sölden i sommar. I dag gäller vaccination minst 2 gånger och ett bevis som inte är äldre än 3 månader. Munskydd eller mask i kabinbanan och vissa butiker.

Hur ska vi resa till Österrike i höst?

  1. Bussresan ” det gamla vanliga sättet” att resa på träningsläger, fungerar inte längre till Sölden,  men du kan om du vill
  2. Boka eget flyg till München, med  SAS eller LUFTHANSA och flyga från Stockholm till München. Vi ordnar transfer Buss med Taxi Quaxi från München, där vi hämtar alla som önskar, lördag 29 oktober  kl.15.00 Transfer till och från Sölden och då har du även transfer varje dag till och från glaciären med vår lokala buss eller Taxi Quaxi. Hemresa från Sölden till München är tidigt på söndag morgon 6 november kl.08.00. Du bokar själv ditt flyg, vi tar hand om allt annat. Priset kommer att framgå av din klubb offert men ligger runt 200€ för hela paketet. Då behöver du inte köra bil,  men om du vill det så kan du
  3. Resa med egen bil till SöldenResa med egen bil innebär att du kommer till Sölden med egen bil. Antingen hela vägen eller att du hyr bil på flygplatsen i München, Zürich eller Innsbruck. Transfer tiden är ca 3 timmar från München och Zürich. Tänk på att du skall få med dig alla skidor i bilen på flygplatsen och att den är rätt utrustad för vintervägar till och från glaciären. På plats tar vi hand om allt du behöver för ditt träningsläger i form av boende, mat och tränings plats.

Ska du boka hotell, pension eller lägenhet?

Standard pensionen i Sölden är ett dubbel, tre bädds rum eller del i lägenhet med eget sovrum. Alla rum har egen dusch eller bad. Standard pensionen har hög standard och eget skidvårdsrum. Bor du i lägenhet har du frukost och middag som vanligt på pension eller restaurang i närheten.
Det finns några pensioner/hotell som har lite grand extra för ditt boende. Det kan vara eget SPA eller egen bar eller extra hög standard på rummen och lägenheterna.
Enkelrum finns inte så många att tillgå i Sölden, men om du vill garanterat bo i eget rum och egen stor säng för bara dig själv är tillägget 25 € per dag. Du bokar ditt enkel rum genom att meddela mig innan ankomst.

 

Sölden-official-partner 2015