Vad gäller allmänt på våra träningsläger?

I nästan alla priser till  ingår halvpension på pension/hotell, dvs. ordentlig frukost och en bra middag på kvällen. Ditt rum städas och sängen bäddas alltid i Österrike när du tränar på dagen. Vidare ingår liftkortet för alla träningsdagar du valt och förbokat. Vi har bokat dina liftkort och plats i backen, som vi också har betalt i förväg. För att du skall få ett bättre träningsläger och ett bättre pris i slutändan.

Vi har även material i form av käppar och allt övrigt som behövs för optimal träning på glaciären. Vi ordnar din träning och ser till att du har din träningsplats varje morgon på bästa möjliga sätt efter de snöförhållanden som råder! Alla platser är förbokade av oss för dig och din grupp. Det här är konceptet för träning med Sports Supports grupper i Österrike. Du kan inte åka ner privat till Sölden och deltaga i våra eller klubbens träning.

Juniorer är födda 2005-2009, ungdomar är födda 20010-2016, vuxna är födda 2004 eller tidigare. Det är liftkorts priset som gör största skillnaden i priset för ditt träningsläger i Sölden. Men genom att vi köper korten i förväg sparar du minst 10% på priset och vi har i år möjlighet att boka av liftkortet.

Hur ska vi resa till Österrike hösten 2024. 

  1. Bussresan ” det gamla vanliga sättet” att resa på träningsläger, fungerar även i dag till Sölden, men du måste då boka din egen buss som Uppsala SLK gjorde förra året på höstlovet.
  2. Boka eget flyg till München vecka 44, med SAS eller LUFTHANSA. Vi ordnar transfer Buss med Taxi Quaxi från München, där vi hämtar alla som önskar, lördag 26 oktober  kl.15.00. Transfer till och från Sölden och då har du även transfer varje dag  från ditt Hotell till och från glaciären med Taxi Quaxi. Hemresa från Sölden till München är söndag morgon 3 november kl.08.00. Du bokar själv ditt flyg, på hemresan kan du boka flyg efter kl.13.00 från MUC. Vi tar hand om allt annat. Priset kommer att framgå av din klubb offert men ligger runt 225 € per person, för hela paketet. Då behöver du inte köra bil överhuvudtaget,  men om du vill det så kan du
  3. Resa med egen bil till Sölden. Resa med egen bil innebär att du kommer till Sölden med egen bil. Antingen hela vägen eller att du hyr bil på flygplatsen i München, Zürich eller Innsbruck. Transfer tiden är ca 3 timmar från München och Zürich. Tänk på att du skall få med dig alla skidor i bilen på flygplatsen och att den är rätt utrustad för vintervägar till och från glaciären. På plats tar vi hand om allt du behöver för ditt träningsläger i form av boende, mat och tränings plats.

Hur skall vi bo i Sölden med klubben?

Det är lite olika för vilken klubb du tillhör, kolla med mig eller din klubb innan du anmäler dig

för DIF Alpin gäller följande boende och middagar Sölden 2024, men det är du som själv väljer, först till kvarn…

  1. Du kan bo lite bättre av allt genom att boka in dig på AlpenGasthof Grüner, vårt absolut bästa boende. priset ligger runt 100€ per dygn med frukost och middag.
  2. Du kan bo mysigt på Pension Erbhof, eller som alla säger hemma hos Lotte och Herbert, men det finns bara 16 platser och det kostar runt 85€ per dygn med frukost och middag.
  3. Du kan bo på Lottes lägenheter med egen bastu och frukosten serverad vid rummet. Det kostar runt 90€ per dygn med frukost och middag. Här finns ca 20 platser.
  4. Du kan bo på Gasthof Franzele, mysigt i både rum och lägenheter hos Irene. Det finns ca 25 platser och kostar runt 85€ per dygn.
  5. Du kan också bo hos Ilona på Pension Montjola, här finns det 18 platser och du betalar ca 90€ per person och dygn för frukost och middag.

Hur äter vi middag i år?

Du får alltid frukost där du sover och bor, lunchen ordnar vi på glaciärens lunch restaurang. Middag i år ska vi försöka ordna för alla på Hotel Grüner. Bra och nyttig mat så vi orkar träna och att vi tar hänsyn till om du har några speciella önskemål om maten.

Med vänliga hälsningar Kjell Å