Välkommen tillbaka till Sölden 2019!

Jag var i Sölden på sommaren 1978 för att åka skidor och träna på snö i juli. Jag visste inget om glaciärer, klimat förändringar eller snö på 3 000 meter mitt i sommaren. I dag vet jag betydligt mer men framförallt vet jag mer om alpin träning och hur viktig det är att skapa bra förutsättningar och glädje med skidåkningen. Vi hade en ovanlig höst 2018 med strålande väder, ganska dåligt med snö men naturligtvis massor med konstsnö i WC-hanget och tränings området. Lagom till WC starten och höstlovet kom det en meter snö, vilket gjorde att Herrarnas GS blev inställt igen. Men det blev en bra höstlovs vecka. Det krävs så mycket mer på berget i dag än då jag kom till Sölden för första gången. Det är konstsnö på glaciären, det är täckta snö depåer under sommaren som gör det möjligt och enklare att komma igång på hösten, men viktigast är inställningen till bra och mycket skidåkning. Vintern i Sölden har gjort att det ligger över 5 meter snö på glaciären i dag i slutet av april. Det är ingen garanti för att det finns mycket snö höst, men det gör det betydligt enklare att komma i gång i slutet av september, då vi startar träningen på glaciären i Sölden

Vi har förbokade tränings platser för dig och din träningsgrupp i SL, RSL och även Super G varje vecka från vecka 40 till vecka 46 på både Tiefenbach och Rettenbach – glaciärerna. Det är snö tillgången som avgör var vi kan träna från slutet av september. Vi har allt material du behöver för din träning på plats i Sölden, om du önskar det. För din friåkning finns det 6 liftar och ett stort antal pist kilometer att åka i hela hösten. Det är alpernas bästa friåkning på glaciärer snö!

Sölden-official-partner 2015

Ni bor mycket bra och äter middag som vanligt på de små pensionerna i Innerwald och har koll på hela Sölden lite grand från ovan. Centrum för vår träningsverksamheten är Hotel Elisabeth, med 50 bäddar, litet gym, pool och restaurang. Du kan även vecka 44 bo och äta på mer exklusivt på Hotel Grüner. Lite mer och bättre av allt. Även priset. Vi har alla jättefina Pensioner i Innerwald med rum och lägenheter och med mycket bra standard. Altid frukost på den Pension du bor på. Din lägenhet eller rum städas och bäddas varje dag.

WC premiären 2019, för damer och herrar, är i år helgen 26-27 oktober på Rettenbach Glaciären. Det är som vanligt en upplevelse att se världens bästa alpina skidåkare i GS, ”live” på plats i Sölden. Samtidigt börjar vårt höstlov så ur tränings synpunkt blir den här helgen lite svårare att optimera, men det får vi leva med under helgen.

Vecka 40 är det mycket Norge på plats i Sölden. Vi har mycket att lära från Norges utveckling av duktiga alpin åkare. Det är höstlov vecka 40 i Norge. Inbokade klubbar för träning är Rennskolen i Trysil, Hakadal, Kjelsås och Lörenskog.

Vecka 41-43 är det Skidgymnasier och klubbar som tränar i Sölden. Allt är förbokat för maximal träning.  Gällivare vecka 41 och 42. Järpen vecka 42 och 43.  Östersund, Trönder och Whistler Ski Accademy kommer också de här veckorna till Sölden.

Vecka 44 är den stora tränings veckan i Sölden, höstlovet har blivit som ett alpint sportlov för oss. Då har vi DIF Alpin, MASK, Uppsala SLK, KBK och Luleå här med hela sin klubbverksamhet för skidåkning och träning. Det är mycket folk på höstlovet i Sölden, men det är det på de flesta glaciärer i mellan Europa. Det är inte bara Sverige som har höstlov. För att skapa bättre träningsmöjligheter i år har vi utökat antalet tränings platser på Retten där liftköerna och omloppstiden är mycket kortare. Tiefen är fantastisk för friåkning.

För de föräldrar som vill veta lite mer och utveckla sin egen skidåkning på höstlovet har vi Maxi Support, föräldrar träning. Ni kommer att lära er mer av grunderna i friåkning och banåkning under 5 eftermiddagar.   måndag till fredag. Ansvarig för projektet är the one and only, Sara Sandberg.

Vecka 45 är ”helig” för då är det Masters Ski Camp 2019 i Sölden, med lite förändringar inför hösten.  3 olika inriktningar. Träning i banor som vanligt för de som önskar, men också mycket social skidåkning för de som uppskattar den inriktningen på livet och inte bara på sociala medier.  Den tredje gruppen kommer att ha tränare  2 pass om dagen för att utveckla sina färdigheter inför tävlings säsongen. Mer info under träningsläger MASTERS. Även en super mini camp onsdag till söndag, för de som prioriterar dagligt arbete före skidåkning. MEN Du som vill förlänga höstlovet med träning vecka 45 då det är lugnt på glaciären kan naturligtvis göra det.

Vecka 46 är det träning för dig som slutat att tro på att det går att träna bra på hemmaplan i början av november. Vi hade fantastiska dagar 2018 då vi var nästa ensamma med alla tränings möjligheter på glaciären, i ljuset och solen!

Alla villkor och priser på Hotel/pensioner och lägenheter hittar du i din offert eller på PM – Sölden.

Vid stora förändringar i valutan gentemot EURO,  förbehåller vi oss rätten att korrigera priset.

 

Sölden 2015