Välkommen tillbaka till Sölden i höst!

 

 

Vi hade en mycket bra men speciell höst 2020 med strålande väder, mycket bra med snö, med massor av sparad snö, konstsnö i WC-hanget och tränings området. Det blev en kanon bra höstlovs vecka, med lite folk och köer i liftarna. Det krävs så mycket mer på berget i dag än då jag kom till Sölden för första gången. Det är konstsnö på glaciären, det är täckta snö depåer under sommaren som gör det möjligt och enklare att komma igång på hösten, men viktigast är inställningen till bra och mycket skidåkning. Vintern i Sölden har gjort att det ligger över 5 meter snö på glaciären i dag och allt har varit stängt för turister. Det är ingen garanti för att det finns mycket snö höst, men det gör det betydligt enklare att komma i gång i slutet av september, då vi planerar starta träningen på glaciären i Sölden 2021. MEN sedan är det det här med Pandemin som gör att det är svårt att säga hur allt kommer att fungera i höst.  Vaccinet tror jag gör det möjligt att genomföra mycket bra tränings veckor.Vi planerar enligt följande.

Skidåkningen kommer att fungera i höst, Österrikes landslag har tränat på Retten den sista veckan med kanon bra förutsättningar. Det är inga problem att komma upp till glaciären, inga gondoler, du åker bil upp till snön.

Boendet i Innerwald på våra pensioner och Hotell kommer att fungera med små korrigeringar.

Frukost och Middag kommer förmodligen att förändras efter förutsättningarna som är i dag, med bara bordsservering, men det kommer vi att lösa på ett bra sätt. Luncher på glaciären kommer också att kunna genomföras.

Resorna är  i dag svårast att planera för. Vi kommer att kunna flyga i höst men och egen transport med bil kommer att vara ett både bra och säkert alternativ. Gränsen mellan Österrike och Tyskland kommer att öppnas i sommar och i oktober kommer vi säkert att komma hela vägen ner från Norge och Sverige till Tyrol i Österrike.

Träningen kommer förmodligen att bli lika bra i höst med ett mindre antal tränings grupper och vi har våra  förbokade träningsplatser från slutet av september.

Bokningen har redan börjat med några klubbar, för att vara säker på din plats, boka redan nu. Du betalar bara en anmälningsavgift och med avbeställnings skyddet, får du tillbaka till anmälning om du önskar eller om det mot all förmodan inte går att genomföra bra träning i Sölden i höst.

Vi har förbokade tränings platser för dig och din träningsgrupp i SL, RSL och även Super G varje vecka från vecka 40 till vecka 46 på både Tiefenbach och Rettenbach – glaciärerna. Det är snö tillgången som avgör var vi kan träna från slutet av september. Vi har allt material du behöver för din träning på plats i Sölden, om du önskar det. För din friåkning finns det 6 liftar och ett stort antal pist kilometer att åka i hela hösten. Det är alpernas bästa friåkning på glaciärer snö!

Sölden-official-partner 2015

Centrum för vår träningsverksamheten är Hotel Elisabeth, med 50 bäddar, litet gym, pool och restaurang. Du kan även hela hösten bo och äta på någon av våra pensioner i Innerwald .  Vi har flera jättefina Pensioner med rum och många lägenheter, alla med mycket bra standard. Altid frukost på den Pension du bor på. Din lägenhet eller rum städas och bäddas varje dag.

WC premiären 2020, för damer och herrar, är i år planerad till helgen  oktober på Rettenbach Glaciären. MEN det är inte säkert att det blir det datumet, mest troligt är väl att FIS kommer att skjuta  på tävlingen en månad framåt. Samtidigt börjar HÖSTLOVET så ur tränings synpunkt blir den här helgen mycket lugnare, om det inte blir någon WC i starten.

Så här har vi i dag planerat hösten tränings läger i Sölden.

Vecka 40 är det mycket Norge på plats i Sölden. Det är höstlov vecka 40 i Norge. Inbokade klubbar i dag för träning är Trysil Ski Academy, Kjelsås Oslo och Lörenskog Alpin.

Vecka 41-43 är det Skidgymnasier och klubbar som tränar i Sölden. Allt är förbokat för maximal träning.  Gällivare vecka 41 och 42. Järpen vecka 41 till 4, som förra året. Det var en kanon bra höst för gymnasierna. Här finns även plats för Östersund och några mer gymnasier/klubbar under den här perioden. Förmodligen kommer WC starten 2021 äga rum helgen 23-24 oktober. Vi kommer att köra en FIS tränings grupp vecka 43 och 44 . Du kan välja en eller två veckor med våra tränare i Sölden som blir Björn Lison och Christopher Wisén. Träningsavgiften är kostnaderna för tränarna, inga fantasi belopp, det kommer säkert att landa på under 500 kr dagen.

Vecka 44 är den stora tränings veckan i Sölden, Höstlovet har blivit som ett alpint sportlov för oss. Då planerar vi för klubbarna  DIF Alpin, MASK, Uppsala SLK, Järfälla AK och Luleå . För att skapa bättre träningsmöjligheter i år har vi utökat antalet tränings platser på Retten där liftköerna och omloppstiden är mycket kortare. Förra året hade vi inga liftköer över huvud taget. Tiefen är fantastiskt område för friåkning och även för träning av de yngre åkarna.

För de föräldrar som vill veta lite mer och utveckla sin egen skidåkning på höstlovet har vi Maxi Support, föräldrar träning. Ni kommer att lära er mer av grunderna i friåkning och banåkning under 5 eftermiddagar. Måndag till fredag. Ansvarig för projektet är som vanligt, Sara Sandberg.

Vecka 45  är planen för 20.e året Masters Ski Camp 2021 i Sölden, med små förändringar inför hösten.  3 olika inriktningar. Träning i banor som vanligt för de som önskar, men också mycket social skidåkning för de som uppskattar den inriktningen på livet och inte bara på sociala medier.  Den tredje gruppen kommer att ha egen tränare 2 pass om dagen för att utveckla sina färdigheter inför tävlings säsongen. Mer info under träningsläger MASTERS, som även har en en träningsvecka i början på oktober.

Vecka 46 är det träning för dig som slutat att tro på att det går att träna bra på hemmaplan i början av november. Vi hade fantastiska dagar 2020 då vi var nästa ensamma med alla tränings möjligheter på glaciären, i ljuset och solen!

Alla villkor och priser på Hotel/pensioner och lägenheter hittar du i din offert eller på  hemsidan under PM – Sölden.

Vid stora förändringar i valutan gentemot EURO,  förbehåller vi oss rätten att korrigera priset.