Välkommen till Sölden hösten 2022!

Vi hade en mycket bra men speciell höst 2021 med strålande väder, mycket bra med snö, med massor av sparad snö, konstsnö i WC-hanget och tränings området. Det blev en kanon bra höstlovs vecka, med mycket folk men inte mycket köer i liftarna. Det krävs så mycket mer på berget i dag än då jag kom till Sölden för första gången. Det är konstsnö på glaciären, det är täckta snö depåer under sommaren som gör det möjligt och enklare att komma igång på hösten, men viktigast är inställningen till bra och mycket skidåkning. Vintern i Sölden har gjort att det ligger över 5 meter snö på glaciären i dag och allt har varit stängt för turister. Det är ingen garanti för att det finns mycket snö höst, men det gör det betydligt enklare att komma i gång i slutet av september, då vi planerar starta träningen på glaciären i Sölden 2022. MEN sedan är det det här med Pandemin, som inte är över och Rysslands krig som gör att det är svårt att säga hur allt kommer att fungera 100 procentigt i höst.  Vi kommer att planera för att genomföra mycket bra tränings veckor, enligt följande.

Skidåkningen kommer att fungera i höst,  med kanon bra förutsättningar. Det är inga problem att komma upp till glaciären, inga gondoler, du åker bil upp till snön. sparad snö och kanoner på glaciären underlättar mycket för att komma igång tidigt på snö.

Boendet i Innerwald på våra pensioner och Hotell kommer att fungera med några korrigeringar i betalnings rutinerna.

Frukost och Middag kommer inte att förändras efter förutsättningarna som är i dag, det kommer vi att lösa på ett bra sätt. Luncher på glaciären kommer också att kunna genomföras, utan vaccin kontroller i höst.

Resorna är planerade som förra året. Vi kommer att kunna flyga i höst och egen transport med bil kommer att vara ett både bra och säkert alternativ. Vi kommer också att ordna transfer för skidåkare till och från München när det är efterfrågan. Lördag 29 oktober hämtar vi med buss de som kommer ner för höstlovs träningen. Söndag 6 november går transfer bussen tillbaka till Münchens flygplats.

Träningen kommer förmodligen att bli lika bra i höst med alla våra tränings grupper och vi har våra  förbokade träningsplatser från slutet av september till alla grupper vi ordnar träningsläger för.

Anmälan börjar innan påsk med några klubbar, för att vara säker på din plats, boka din plats, det kommer garanterat att bli fullbokat innan sommaren.. Du betalar en anmälningsavgift och med avbeställnings skyddet, får du tillbaka din anmälning om du önskar eller om det mot all förmodan inte går att genomföra bra träning i Sölden i höst.

Vi har förbokade tränings platser för dig och din träningsgrupp i SL, RSL och även Super G varje vecka från vecka 40 till vecka 46 på både Tiefenbach och Rettenbach – glaciärerna. Det är snö tillgången som avgör var vi kan träna från slutet av september. Vi har allt material du behöver för din träning på plats i Sölden, om du önskar det. För din friåkning finns det 6 liftar och ett stort antal pist kilometer att åka i hela hösten. Det är alpernas bästa friåkning på glaciärer snö!

Sölden-official-partner 2015

Centrum för vår träningsverksamheten är Hotel Elisabeth, med 50 bäddar, litet gym, pool och restaurang. Du kan även hela hösten bo och äta på någon av våra pensioner i Innerwald .  Vi har flera jättefina Pensioner med rum och många lägenheter, alla med mycket bra standard. Altid frukost på den Pension du bor på. Din lägenhet eller rum städas och bäddas varje dag.

WC premiären 2022, för damer och herrar, är i år planerad till helgen 22-23 oktober på Rettenbach Glaciären.   HÖSTLOVET kommer en vecka senare med start 29 oktober till 6 november.

Så här har vi i dag planerat hösten tränings läger i Sölden.

Vecka 40 är det mycket Norge på plats i Sölden. Det är höstlov vecka 40 i Norge. Inbokade klubbar i dag för träning är Alpine Nordic Ski med Calle som tränare, Kjelsås Oslo och Lörenskog Alpin.

Vecka 41-43 är det Skidgymnasier och klubbar som tränar i Sölden. Allt är förbokat för maximal träning.  Gällivare vecka 41 och 42. Järpen vecka 41 till 43, som förra året. Det var en kanon bra höst för gymnasierna. Här finns även plats för några  gymnasier/klubbar under den här perioden.  Vecka 41 är det också som vanligt Masters träning för de riktigt inbitna Masters åkarna. Christopher tar hand om träningen om inget oförutsett inträffar.

Vecka 44 är den stora tränings veckan i Sölden, Höstlovet har blivit som ett alpint sportlov för oss. Då planerar vi för klubbarna  DIF Alpin, Lidingö SLK, Saltsjöbaden, MASK, Uppsala SLK och Järfälla AK. För att skapa bättre träningsmöjligheter i år har vi utökat antalet tränings platser på Retten där liftköerna och omloppstiden är mycket kortare. Förra året hade vi liftköer men det var helt OK. Tiefen är fantastiskt område för friåkning och även för träning av de yngre åkarna.

Alla villkor och priser på Hotel/pensioner och lägenheter hittar du i din klubb offert Sölden. Alla priser är i dag angivna i Euro. När du betalar gäller den Euro kurs vi har vid faktureringen i höst.