Hej Skidåkare,

Ett nytt decennium, ett nytt År, Välkommen till Alpina Skidåret 2020!  Även om årets säsong på hemmaplan ännu inte börjat på allvar är det hög tid att redan nu planera inför hösten 2020. Just nu är väl snö bristen i den södra delen av landet ett akut problem när det gäller planering av träning och tävlingar. Är det klimatet som gör att det var 19 grader varmt på Västlandet i Norge, eller är det fortfarande de som tror att det bara är vädret som spelar oss ett litet spratt? Just nu är det bättre med cykel träning än skidor i den här delen av landet.

I Norge tänker man framåt. Inomhushallen i Oslo SNÖ, öppnar med en SL tävling 18 januari. Kjelsås Alpina har redan planerat sin tränings samling i Sölden på Höstferien 2020. 54 personer var redan vid nyår anmält sig och Kasper har bokat flygbiljetterna med SAS Idrotts paket från Oslo till Zürich. Mycket bra pris på flyget, extra bagage, avbeställning utan kostnad och fria skidor, det är nu du skall boka ditt flyg för höstens skidåkning. Kolla med din klubb om de har ett avtal med SAS, om inte se till att klubben fixar ett Idrotts avtal, det kostar inget. Det är bara mycket bättre och billigare för dig.

Jag har varit och besökt skidhallen SNÖ i Oslo, en fantastiskt skidhall som öppnar i januari. Riktigt bra tränings pist med varierad lutning och hela 500 meter lång backe. Det blir kanon spännande i sommar och höst  med SL träning i Oslo, 8 mil från svenska gränsen, i Lörenskog, Oslo.

Men nu vänder det, dagen blir ljusare och längre och det kanske kommer snö och kyla även i södra delen av vårt avlånga land? Det är dags att åka söder ut mot Alperna.  Det blir 4 nya företags grupper med Free Skiing i Sölden, Lech och Kaprun i Januari. Det ska bli kul att se ljuset och uppleva snön och skidåkningen igen efter en lång regnig höst på hemmaplan. MEN  vi har också haft 2 möten med Svenska Skidförbundet, Stockholms Idrottsförvaltning och SKISTAR om WC 2021 i Hammarbybacken. Staden är positiv, Skidförbundet är positiva och med några justeringar av anläggningen och läktar bygget är jag övertygad om att vi kan skapa ekonomi och åter köra WC i parallell Slalom i Huvudstaden 2021.  Det behövs ett stort Alpint Skid Event i Stockholm. Se PDF ritningar på nya HAMMARBYBACKEN Läktare

 

Efter en kul utbildning av nya Strolz medarbetare i Lech i oktober, har vi kommit igång med säsongens försäljning av STROLZ pjäxor. Kolla in under utrustning och STROLZ var du kan göra dina pjäxor i Sverige och Norge. I ÅRE har Åke lagt ner Verkstan och slutat efter 40 år av skid och pjäx arbete. Åke Eriksson har jobbat med STROLZ sedan 1989 och gjort ett fantastiskt jobb i Åre. Lycka till med det nya livet Åke. I åre kan du nu göra dina STROLZ pjäxor på HANSON Sport. Jiggan och Erik har koll på dina fötter och pjäxor.

En ny STROLZ-pjäxa i tre delar som vi testat 2 säsonger och som känns helt rätt. Lättare att komma i och ur, en mer slimmad design och ett enkelt gå läge är några av fördelarna med den nya modellen. STROLZ Racing eller Evolution pjäxa, det beror på vilken typ av skidåkare du är eller vill bli, men garanterat den skönaste och bästa skon att ha på foten när du åker skidor. Vi har gjort vårt bästa STROLZ år i Skandinavien, sedan 1989. Tack till alla duktiga butiker som gör hantverket STROLZ i Skandinavien. Mer info om STROLZ pjäxor finns under UTRUSTNING.

 

 

 

 

 

 

 

 

Strolz har gjort pjäxor i snart 100 år. Här är bilden på 3 generationer STROLZ

Nu är det Hannes Strolz, den lilla killen på bilden nedan, som driver utvecklingen i Langen och Lech. 2021 är det 100 års jubileum, and You can´t buy STROLZ on the internet.

 

 

 

 

 

 


Med hälsningar från Kjell och Karin

 

Sport Support is the largest organizer of Alpine Training and Ski Camps in Scandinavia. We have made Alpine training camps in the Alps and Scandinavia since 1978. Over 40 Years! We are also representing STROLZ SKI BOOTS and MICROGATE  TIMING Systems in Scandinavia.