Hej Skidåkare,

Efter WC, Höstlov och Masters vecka i Österrike, var det tillbaka till Sverige med massor av regn och mörker. Men nu har det vänt, dagen blir längre och det kanske kommer snö och kyla även i södra delen av vårt avlånga land?

Om inte så är det väl bara att sätta sig på tåget och åka söder ut mot Alperna.  Det blir 4 nya företags grupper med Free Skiing i Sölden, Lech och Kaprun i Januari. Det ska bli skönt att se ljuset och uppleva snön och skidåkningen igen.

Jag har varit och tittat på nya skidhallen SNÖ i Oslo, en fantastiskt skidhall som öppnar efter nyår. Riktigt bra tränings pist med varierad lutning och hela 500 meter lång. Det blir kanon spännande i sommar med SL träning i Oslo, 8 mil från svenska gränsen, i Lörenskog.

Vi har också haft möten med Svenska Skidförbundet och Stockholms Idrottsförvaltning om WC 2021 i Hammarbybacken. Staden är positiv, Skidförbundet är positiva och med några justeringar av anläggningen och läktare är jag övertygad om att vi kan skapa ekonomi och åter köra WC i parallell Slalom i Huvudstaden Det behövs ett stort Alpint Skid Event i Stockholm.

Alla bilder från WC starten i Sölden är tagna av Jonas Ericsson PHOTO

Efter utbildning av nya Strolz medarbetare i Lech i oktober, är det dags att komma igång med säsongens försäljning av STROLZ pjäxor. Kolla in under utrustning och STROLZ var du kan göra dina pjäxor i Sverige och Norge. I ÅRE har Åke slutat efter 40 år av skid och pjäs arbete. Åke har jobbat med STROLZ sedan 1989 och gjort ett fantastiskt jobb i Åre. Lycka till med det nya livet Åke. Nu kan du göra dina STROLZ pjäxor på HANSON i Åre.

En ny STROLZ-pjäxa i tre delar som vi testat 2 säsonger och som känns helt rätt. Lättare att komma i och ur, en mer slimmad design och ett enkelt gå läge är några av fördelarna med den nya modellen. STROLZ Racing eller Evolution pjäxa, det beror på vilken typ av skidåkare du är eller vill bli, men garanterat den skönaste och bästa skon att ha på foten när du åker skidor. Vi har gjort vårt bästa STROLZ år i Skandinavien, sedan 1989. Tack till alla duktiga butiker som gör hantverket STROLZ i Skandinavien. Mer info om STROLZ pjäxor finns under UTRUSTNING.

 

 

 

 

 

 

 

 

Strolz har gjort pjäxor i snart 100 år. Här är bilden på 3 generationer STROLZ

Nu är det Hannes Strolz, den lilla killen på bilden nedan, som driver utvecklingen i Langen och Lech. 2021 är det 100 års jubileum, and You can´t buy STROLZ on the internet.

 

 

 

 

 

 


Med hälsningar från Kjell och Karin

 

Sport Support is the largest organizer of Alpine Training and Ski Camps in Scandinavia. We have made Alpine training camps in the Alps and Scandinavia since 1978. Over 40 Years! We are also representing STROLZ SKI BOOTS and MICROGATE  TIMING Systems in Scandinavia.