Hej och välkommen till vår hemsida med alpin träning och skidåkning!

Vi vill informera dig och din klubb/skola vad som gäller inför höstens träningsläger. Vad vi vet i dag är,  vi kommer att försöka få ner priserna för träningsläger i Sölden i höst. Det är en oroande utveckling av kostnaden att åka skidor beroende på ett stort antal faktorer. Några kan vi inte påverka men vi vill försöka få till en kostnad som gör det möjligt för ungdomar att komma ner till snön och solen på hösten för att utvecklas som skidåkare. Det skall inte  vara ett begränsat antal socioekonomiska faktorer som skall göra det möjligt att göra det roligaste som finns, att åka alpint på berget.

Det vi konkret tar tag i nu är att kunna förhands betala liftkorten så vi får ner priset med minst 10%. Det kommer att innebära att du betalar ditt liftkort i förskott i början av sommaren. MEN om du av någon anledning inte kan/vill åka ner till Sölden kan du boka av det fram till 1 oktober och få tillbaka hela kostnaden.

Vi kommer också ha olika möjligheter till alternativa boende för de som önskar. Priserna har vi kunnat pressa ner något beroende på att vi samarbetat med de här pensionerna och hotellen i snart 40 år. MEN samtidigt måste vi förstå att även här har man fått högre priser beroende på räntor, el och mat.

Maten är viktig när vi tränar både frukost och middagar, så den kommer vi inte göra avkall på. Men om du önskar ska vi kunna äta rabatterat på restaurangen på glaciären.

Här får du också se och veta hur det ser ut på berget i Sölden i september, då vi är på plats i Sölden. Gör ett besök på www.soelden.com för mer info och live kamera. Vi har naturligtvis inte glömt bort våra Masters kamrater som är välkomna till Sölden vecka 41 och 42. Mer info kommer.

Hösten 2022 hade vi ännu en fantastisk höst med otroligt många duktiga ungdomar som kom ner till Sölden för att träna på ett underlag som var otroligt bra i 5 veckor. Sedan kom det mer snö från ovan lagom till höstlovet i början på november. Allt fungerade förvånansvärt bra, trots att det inte var överdrivet mycket snö. Sedan tror jag att bergen, ljuset och solen skapar en konstruktiv miljö för träning och skidåkning på hösten. Även om den är på hög höjd, som ställer vissa krav. Målsättningen är att skapa en  kanon bra träning och skidåkning för de grupper vi tar med oss ner till Sölden. De som åker ner med oss ska ha det så bra som det är möjligt.

Vi har förbokade tränings platser för dig och din träningsgrupp i SL, RSL och även Super G varje vecka från vecka 40 till vecka 46 på både Tiefenbach och Rettenbach – glaciärerna. Nytt för hösten är att man tar ut en ”Lane Fee” för höstens träningsplatser på glaciären. Det är bra för då kan det för första gången bli riktig ordning på träningsplatserna. Vi har redan bokat in alla våra träningsplatser i höst. Naturligtvis i samarbete med gymnasiet skolorna och klubbarna. Det är snö tillgången som avgör var vi kan träna från slutet av september. Vi har allt material du behöver för din träning på plats i Sölden, om du önskar det. För din friåkning finns det 6 liftar och ett stort antal pist kilometer att åka i hela hösten. Det är alpernas bästa friåkning på glaciärer snö!

Bilden är från Träning i WC hanget efter WC 2022.

Vi har nu i slutet av maj tagit emot alla anmälningar. Vi tar bara ner ett begränsat antal grupper för att det skall bli så bra som möjligt med träningsplatser. Se vårt kalendarium längre ned på sidan.

Vi vill ha ett bra samarbete med alla de träningsgrupper/klubbar och skolor som vi har plats för hela hösten. Det skapar energi när man får jobba i hop med människor som gillar och kan alpin skidåkning. Det är då jag har världens bästa arbete.  Sölden och BBS som bestämmer över berget och liftar ska ha mycket kredd för den inriktning man har på alpin träning på glaciären under hösten. BBS ser till att träningsplatserna är nästan perfekta och har också äntligen fått ordning på indelningen av träningsplatser efter många år av struliga beslut. Att sedan alla WC-lag är på plats veckan före WC tävlingarna och Österrikes alla alpina lag är här hela hösten, är bara något vi kan glädja oss med och lära oss av.   Bilden är på toppen av Tiefen med tränare Christopher och Kasper inför dagens träning.

Bilden är min gravel bike vid boendet i Innerwald

                              Kalendarium för anmälan till Träningsläger i Sölden i höst

  1. Vecka 9 skickar vi ut de första anmälnings formulären till några klubbar. Tillsammans med en fakta ruta om tänkta priser inför hösten kan du göra en anmälan för dig och din familj till höstlovet i Sölden 2023.
  2. Innan den 15 april ska du ha gjort din anmälan till oss så vi kan boka in din träning, ditt liftkort, boende och mat. Vi kommer att skicka ut en bekräftelse till dig om vad du önskar och du kan betala ditt rabatterade liftkort till oss senast 1 juli. Med ditt avbeställningsskydd som kostar 400 kr per person kan du sedan avbeställa ditt träningsläger fram till 1 oktober och få tillbaka dina liftkorts kostnader.
  3. Betalning för mat och boende  gör du efter ankomst till Sölden men absolut senast innan du lämnar Sölden efter träningslägret. För vissa kommer betalningen att ske direkt till det Hotell ni bor och äter på.
  4. Alla priser är i EURO och betalas i den växelkurs som gäller och som vi bestämmer när du skall betala. Om det kommer att bli större förändringar i priserna innan 1 oktober kan vi höja dem men du har också rätt att genom ditt avbetalnings skydd avboka ditt träningsläger.

Bilden är  från träning på Tiefen hösten 2022.

 

Kolla in Ted och de nya linserna från SHRED Optics. De bästa på marknaden i dag. Du hittar alla protektions från SHRED på www.shredoptics.com.  Hör av dig till oss så kan vi ordna rabatter till dig och din klubb direkt med Ted och Carlo.

 

Nu har det varit jubileums året 2021 . Strolz har gjort handgjorda pjäxor i över 100 år. Det blev naturligtvis ett mycket konstigt jubileums år med pandemin. MEN vi fick ett nytt modell program för Racing och Evolution pjäxorna. Nya färger nya hårdheter. Du hittar alla modeller och butiker under utrustning på vår hemsida eller direkt med Hannes Strolz i Lech på http://www.hannes-strolz.com

Det är 100 år sedan skomakar familjen Strolz började tillverka pjäxor i Lech. Det har skett otroligt mycket på 100 år och extra mycket året med Pandemin och vad det innebar för Strolz butiken i Lech.  Butiken finns kvar men man gör inga STROLZ pjäxor längre.,  Hannes Strolz väljer att göra Strolz pjäxor i en helt egen Skibootique  på torget i Lech.

Vi har en ny utbildning i Lech i oktober 2023, med alla butiker som jobbar med STROLZ pjäxor i Skandinavien i dag. Vi presenterar hela det nya programmet inför säsongen, vi lär oss mer om hela processen med att anpassa och bygga upp en Hannes Strolz pjäxa för just dina fötter och din skidåkning.

Under pandemin har vi säsongen 2021-2022 gjort en mycket bra STROLZ säsong i Skandinavien, bäst i hela Europa efter Österrike. Tack till alla jätte duktiga butiker som gör hantverket STROLZ i Skandinavien. De 8 butikerna har beställt över 500 par STROLZ sedan i oktober 2021.  Nedan är är det på bilden 3 generationer STROLZ . Den lilla killen, Hannes Strolz, är nu den som leder hela utvecklingen av pjäxor och alla nya modeller efter 100 år. De övriga är hans farfar Ambrosius och pappa Martin som var en super duktig alpin skidåkare, som tog medalj på Alpina VM i Åre 1954.

 

 

 

Med hälsningar från Kjell och Karin

Bike med Karin i Sölden

Sport Support is the largest organizer of Alpine Training and Ski Camps in Scandinavia. We have made Alpine training camps in the Alps and Scandinavia since 1980. Over 40 Years! We are also representing STROLZ SKI BOOTS and MICROGATE  TIMING Systems in Scandinavia.