Hej Skidåkare och Välkommen till Sölden 2022!

Jag ska försöka sammanfatta hösten 2021 och vårt 7 veckor långa tränings upplägg i Sölden. På något sätt blev det en upprepning av förra säsongen med att 2 dagar efter det jag åkte hem från Österrike, 15 november, stängde man ner liftar, hotell och restauranger. MEN ändå inte, 2021 hade vi ännu en fantastisk höst med så många ungdomar som fick komma ner till Sölden och träna på ett underlag som var otroligt bra i 5 veckor. Sedan kom det mer snö från ovan lagom till höstlovet i början på november. Allt fungerade förvånansvärt bra, trots den våta filten som fanns där i form av Corona pandemin. Det var väldigt bra på berget och när man är på plats och åker skidor, tänker man inte Corona, bara när man skall kliva på Gondolen. Sedan tror jag att bergen, ljuset, solen och snön gör att man inte kan och vill ha ha fokus på pandemi eller det viktiga vaccinpasset. Vi skapade en fungerande bubbla där målsättningen var bra träning och skidåkning och det fungerade med några små misstag, som vi lärde oss av.

Stort Tack för fantastiskt samarbete med alla de klubbar och skolor vi hade på plats hela hösten. Det skapar energi när man får jobba i hop med människor som gillar och kan alpin skidåkning. Det är då jag har världens bästa arbete. MEN utan all den hjälp jag fick från tränare och kompisar går det inte att genomföra ett projekt med 784 skidåkare och 5 280 liftkorts- dagar på 6 veckor. Utan att glömma någon vill jag speciellt tacka Christopher, Håkan och Kasper som gjorde att vi kunde starta upp träningen i slutet av september. Sedan avslutade Sara, Erland, Claes, Hanna och Karin träningsveckorna i Sölden 2021. Ett stort erkännande till Skidgymnasierna i ÅRE och GÄLLIVARE som gjorde ett kanon arbete på plats. Åre fanns här med nästan hela gymnasiet i 4 veckor, utan att vilja åka hem, då blir nästan alla tränings dagar bra tränings dagar. Vi hade förbokade träningsplatser både från Tunneln på Retten och på Tiefen, där man kunde åka Super G ner vid gamla Panorama liften. Vi kom även in i the ICE BOX för att åka på isen, när WC-lagen var klara med sin träning på förmiddagen. Sölden och BBS som bestämmer över berget och liftar ska också ha stort kredd för den inriktning man har på alpin träning på glaciären under hösten. BBS ser till att träningsplatserna är nästan perfekta och har också äntligen fått ordning på indelningen av träningsplatser efter många år av struliga beslut. Att sedan alla WC-lag är på plats veckan före tävlingarna och Österrikes alla alpina lag är här hela hösten, är bara något vi kan glädja oss med och förstå. Sport Support hade i alla fall flest inbokade tränings traséer under hösten 2021.

Efter att ha varit nedstängt i Sölden fram till 12 december är det åter öppet i pister, hotell och restauranger. Lite tuffare restriktioner, du måste vara dubbel vaccinerad för att få köpa liftkort, boka hotell och äta middag, vilket innebär mindre folk i backarna och fantastiskt bra skidåkning för alla i vinter och nästa höst.

                               Vi önskar alla duktiga skidåkare välkomna till Sölden 2022!

 

De här bilderna är från hösten 2021, då vi hade vi en fantastiskt höstlov första veckan i november. Inte för många skidåkare, bra med snö och inga större problem i liftar och med banor för våra tränings grupper. Kanske det bästa höstlovet någonsin? Sölden är fantastiskt när man kan komma hela vägen upp till glaciären och starta skidåkningen direkt vid snökanten. Vi fick tom en halvmeter nysnö som gjorde glädjen ännu större för oss som fick åka skidor i början av november.

 

Kolla in Ted och de nya linserna från SHRED Optics. De bästa på marknaden i dag. Du hittar alla protektions från SHRED på www.shredoptics.com.  Du som vill prova och känna, gör ett besök på Alpingaraget i Stocholm

 

Nu är det  jubileums året 2021 . Strolz har gjort handgjorda pjäxor i 100 år. Det blev naturligtvis ett mycket konstigt jubileums år med pandemin. MEN nu kommer ett nytt modell program för Racing och Evolution pjäxorna. Nya färger nya hårdheter. Du hittar alla modeller och butiker under utrustning på vår hemsida eller direkt med Hannes Strolz i Lech på http://www.hannes-strolz.com

Det är 100 år sedan skomakar familjen Strolz började tillverka pjäxor i Lech. Det har skett otroligt mycket på 100 år och kanske speciellt sista året med Pandemin och vad det innebar för Strolz butiken i Lech. Den finns kvar och kommer att fungera även den här säsongen, men helt separat från HANNES STROLZ Ski Schuhe. Hannes väljer att göra Strolz pjäxor i en helt egen Skibootique  på torget i Lech.

Vi hade utbildning i Lech från tisdag 19 oktober, med alla butiker som jobbar med STROLZ pjäxor i Skandinavien i dag. Vi presenterade hela det nya programmet inför säsongen, vi lärde oss mer om hela processen med att spruta och bygga upp en Strolz pjäxa för dina fötter.

Trots pandemin har vi 2021 gjort ett mycket bra STROLZ år i Skandinavien, bäst i hela Europa. Tack till alla duktiga butiker som gör hantverket STROLZ i Skandinavien. Nedan är är det på bilden 3 generationer STROLZ . Den lilla killen, Hannes Strolz, är nu den som leder hela utvecklingen av pjäxor och alla nya modeller efter 100 år.

 

 

Med hälsningar från Kjell och Karin

Sport Support is the largest organizer of Alpine Training and Ski Camps in Scandinavia. We have made Alpine training camps in the Alps and Scandinavia since 1980. Over 40 Years! We are also representing STROLZ SKI BOOTS and MICROGATE  TIMING Systems in Scandinavia.