Hej Skidåkare,

Fantastiskt att man öppnar för skidåkning redan nästa fredag, det var länge sedan man öppnade så tidigt i september.

Nu är det förmodligen slut på den varma och fantastiska sommaren 2021. MEN håll ut det är inte över ännu med pandemin. Med vaccinet och minskad smittspridning till hösten, så kan du resa och träna med oss i Alperna igen. Men vi måste följa de Corona regler som gäller för Tyrol i Österrike i dag. Det kan bli ändringar och lättnader i bestämmelser senare, innan ankomst till Sölden. Men vi förbereder oss efter de regler som gäller i dag. Vad som är positivt är att skolorna i dag här hemma kräver att åldern sänks ner till 12 år så att även våra yngsta åkare får vaccin och därmed har vi ett vaccin pass för alla som åker på träningsläger till Sölden i höst.

Det fungerade väldigt bra i augusti, mycket folk, många cyklister, ungdomar och fantastiskt väder runt om kring i Sölden på sommaren.

RESOR Det är inga problem att åka bil ner till Österrike, inga gränskontroller, där du behöver visa något Corona pass. Flyg resor fungerar som vanligt med Corona pass, det tar bara lite längre tid vid incheckning.

BOENDE Du måste ha ett Corona pass vid incheck på Hotel och Pensionat. Gäller alla över 12 år födda 2009 och tidigare. Om du inte är vaccinerad, måste du ha ett anti kropps bevis eller ett PCR test som inte är mer än 48 timmar gammalt. Som du också kan föra in i ditt Covidbevis. Men du som är över 16 år, se till att du är vaccinerad, när du skall vara med i våra tränings grupper i höst.

Middagar och luncher kräver också Corona pass under tränings lägret. Om du är mellan 12 och 16 år och inte har det måste vi i dag ordna snabbtester, utan kostnad, efter 48 timmar i Sölden.  Familjen gör dem och får svar i telefon efter en halvtimme. Det är utan kostnad i dag, och man gör dem på det hotell du bor på, och nödvändigt för ett bra tränings läger.

MUNN SKYDD måste man ha på apoteket, i matvarubutik affärer och när ni kliver på Gondol banan. Det är inget problem, men ta med munskydd hemifrån.

Så här såg det ut i WC hanget i Sölden i april. I juni tränade Österrikes landslag på glaciären i Sölden.

Ni kan redan nu anmäla er till våra tränings läger i Sölden med början i oktober. Du anmäler vilka som skall åka, och hur du vill resa ner till Sölden, vi ordnar inga bussresor eller andra resealternativ. Du ordnar själv din resa och betalar bara anmälnings avgift och avbeställnings skydd. Senast i slutet av september får du en  bekräftelse på ditt träningsläger med alla förutsättningar. Om du mot förmodan inte vill eller kan resa i höst, får du tillbaka din anmälningsavgift. Vi kommer att starta upp som vanligt i slutet av september om det är möjligt för pandemin  och sedan kör vi hela oktober över höstlovet som i år är första veckan i november. Antalet platser kommer att vara starkt begränsat i höst, då vi vill göra det så bra som möjligt för de grupper vi bokar in med Sport Support i Sölden. Vi har förenklat anmälningen eftersom vi har haft problem med kort inlösen via NETS. Nu anmäler du dig och betalar in din anmälnings avgift och avbeställnings skydd med SWISH direkt till Sport Support.

I Österrike är det sommar säsong i dag. TIROL med Sölden har öppnat några liftar för cykling och vandring. Hotell och restauranger är åter i full gång men det är fortfarande restriktioner på antalet människor. Nu satsar man på sommar säsongen och alla bra cykel möjligheter. Vad som är bra är snö tillgången på glaciären, mycket snö är sparad i depåer som bara ligger där och väntar på att vi skall komma ner och åka skidor. Jag helt och fast övertygad om att vi med vaccinets hjälp kommer att kunna starta upp den nya alpina säsongen i Sölden i oktober 2021. MEN se till att du har vaccin pass och för de yngre åkarna kommer det i dag  krävas ett PCR test för att vara i vår tränings bubbla i Sölden. Vi kommer att anpassa oss till de regler och anvisningar som gäller i Österrike för att få träna och åka skidor. Om det mot förmodan inte fungerar med pandemin kan du naturligtvis boka av din resa innan det är dags att komma ner till skidåkningen.

Från Tiefen den 1 februari 2021.

Den här bilden är från hösten 2020, då vi hade vi en fantastiskt höstlov sista veckan i oktober. Lite folk, bra med snö och inga problem i liftar och med banor för våra tränings grupper. Kanske det bästa höstlovet någonsin? Sölden är fantastiskt när vi kan komma hela vägen upp till glaciären och starta skidåkningen direkt vid snökanten. Vi fick tom en halvmeter nysnö som gjorde glädjen ännu större för oss som fick åka skidor i slutet av oktober.

 

Kolla in Ted och de nya linserna från SHRED Optics. De bästa på marknaden i dag. Du hittar alla protektions från SHRED på www.shredoptics.com.  Du som vill prova och känna, gör ett besök på Alpingaraget i Stocholm

 

Nu är det  jubileums året 2021 . Strolz har gjort handgjorda pjäxor i 100 år. Det blev naturligtvis ett mycket konstigt jubileums år med pandemin. MEN nu kommer ett nytt modell program för Racing och Evolution pjäxorna. Nya färger nya hårdheter. Vi kommer presentera hela programmet i slutet av augusti. I oktober kommer vi ordna ett seminarium i Lech för alla som arbetar med Strolz pjäxor i Skandinavien. 19 oktober är start datum för vår Strolz Seminar 2021.

Kolla in under utrustning och STROLZ, var du kan göra dina STROLZ pjäxor i Sverige och Norge i dag.

Nu hoppas och tror jag vi kan träffas för utbildning och gemenskap i Lech Österrike i oktober. Det är 100 år sedan familjen Strolz började tillverka pjäxor i Lech. Det har skett otroligt mycket på 100 år och kanske speciellt sista året med Pandemin och vad det innebar för Strolz butiken i Lech. Den finns kvar och kommer att fungera även den här säsongen, men helt separat från STROLZ Ski Schuhe. Hannes väljer att göra Strolz pjäxor i en helt egen Strolz butik på torget i Lech. Det som gäller på alla våra samlingar i Österrike, är att du har ett vaccinpass klart innan ankomsten. Det behöver du för att checka in på Hotellet och äta på restaurang i Österrike i dag.

 

Du är välkommen till Lech tisdag 19 oktober, då startar vi utbildningen med en middag på tisdag kväll. Vi kan ordna hämtning i Innsbruck, om ni väljer att flyga dit. Annars är det enklast att ni flyger till Zürich och hyr en bil. Kolla upp flygbiljetter så snart som möjligt, det blir bara dyrare att vänta. Det är inga problem att köra bil ner genom Europa till Österrike, kanske det bästa alternativet i dag.

Onsdag 20 oktober är det utbildning för alla medarbetare från 09.00 på Hotel Lech.

Vi presenterar hela det nya programmet inför säsongen, vi går igenom hela processen med att spruta och bygga upp en Strolz pjäxa. Naturligtvis kommer alla nya medarbetare få göra sig själva en Strolz pjäxa med hjälp av varandra. Meddela mig vilka skor du önskar när du anmäler dig. Onsdag kväll reser vi upp till Sölden för att installera oss på Hotel Elisabeth.

Torsdag morgon 21 oktober, är det tidig ner till byn för att hämta upp skidor och stavar, innan vi ska upp på berget för skidåkning och fortsatt snack om skidor och pjäxor.

 

Trots pandemin har gjort ett bra STROLZ år i Skandinavien, bäst i hela Europa. Tack till alla duktiga butiker som gör hantverket STROLZ i Skandinavien. Mer info om STROLZ, hittar du  under UTRUSTNING.  Nedan är är det på bilden 3 generationer STROLZ . Den lilla killen, Hannes Strolz, är nu den som leder utvecklingen på pjäxor fabriken med nya modeller inför nästa år.

 

 

 

 

 

Med hälsningar från Kjell och Karin

 

Sport Support is the largest organizer of Alpine Training and Ski Camps in Scandinavia. We have made Alpine training camps in the Alps and Scandinavia since 1980. 40 Years! We are also representing STROLZ SKI BOOTS and MICROGATE  TIMING Systems in Scandinavia.A