Hej Skidåkare,

Otroligt bra väder och snö i Sölden just nu. Alla nedfarter är öppna och vi tränar lika bra på Tiefen som på Rettenbach sidan. Den här veckan har nästan all duktiga GS åkare varit här och testat WC hanget inför nästa veckas premiär.

När vi kommer hit måste vi  följa de Corona regler som gäller för Tyrol i Österrike i dag.  Det har fungerat mycket bra de 2 första veckorna, även med snabbtester av de ungdomar som inte har ett covid pass

 

 

 

VACCIN OCH TESTER I dag gäller följande i Sölden Tyrol, Österrike. Om du har fyllt 12 år måste du ha något av följande bevis på att du inte är smittad. Det här behöver du kunna visa upp vid check in på Hotellet, vid middag utanför Hotellet, vid lunch på restaurangen på glaciären. På glaciären får du ett gult band efter första checken och sedan är det ok hela veckan.

  1. COVID PAS med QR kod. 2 sprutor gäller i Österrike. Sedan är allt OK för resten av veckan.
  2. Negativt PCR test, som inte är mer än 48 timmar. Testa dig på fredag fm, om du kommer hit lördag. Då är allt OK till måndag.
  3. Negativt anikropps test som inte är mer än 24 timmar.
  4. Ett negativt registrerat snabb test, inte mer än 24 timmar. Detta kan du göra på plats i Sölden. Du registrerar dig första gången, sedan får du svaret på mobilen och allt är OK. Det är gratis och kan göras på de större hotellen eller nere på byn på flera test ställen. Tar lite tid första gången, då det skall registreras, men det har fungerat mycket bra de första två veckorna.Om du kommer ner till Sölden helgen 23–24 oktober är det WC bestämmelser som gäller på berget. Det innebär att du måste visa något av ovan redovisade VACCIN och TESTER, för att få ett band som ger tillträde till berget över helgen. Det här har FIS gjort för att kunna ha publik på glaciären under tävlingarna. Det här måste du göra nere i byn, innan du åker upp. Skidåkning och träning som vanligt under helgen på Tiefenbach glaciären för de som önskar.

 

Från Tiefen den 1 februari 2021.

Den här bilden är från hösten 2020, då vi hade vi en fantastiskt höstlov sista veckan i oktober. Lite folk, bra med snö och inga problem i liftar och med banor för våra tränings grupper. Kanske det bästa höstlovet någonsin? Sölden är fantastiskt när vi kan komma hela vägen upp till glaciären och starta skidåkningen direkt vid snökanten. Vi fick tom en halvmeter nysnö som gjorde glädjen ännu större för oss som fick åka skidor i slutet av oktober.

 

Kolla in Ted och de nya linserna från SHRED Optics. De bästa på marknaden i dag. Du hittar alla protektions från SHRED på www.shredoptics.com.  Du som vill prova och känna, gör ett besök på Alpingaraget i Stocholm

 

Nu är det  jubileums året 2021 . Strolz har gjort handgjorda pjäxor i 100 år. Det blev naturligtvis ett mycket konstigt jubileums år med pandemin. MEN nu kommer ett nytt modell program för Racing och Evolution pjäxorna. Nya färger nya hårdheter. Vi kommer presentera hela programmet i slutet av augusti. I oktober kommer vi ordna ett seminarium i Lech för alla som arbetar med Strolz pjäxor i Skandinavien. 19 oktober är start datum för vår Strolz Seminar 2021.

Kolla in under utrustning och STROLZ, Här finns alla nya STROLZ pjäxor från Hannes STROLZ och också var du kan göra dina STROLZ pjäxor i Sverige och Norge i dag. För alla butiker 

hoppas och tror jag vi kan träffas för utbildning och gemenskap i Lech Österrike i oktober. Det är 100 år sedan familjen Strolz började tillverka pjäxor i Lech. Det har skett otroligt mycket på 100 år och kanske speciellt sista året med Pandemin och vad det innebar för Strolz butiken i Lech. Den finns kvar och kommer att fungera även den här säsongen, men helt separat från STROLZ Ski Schuhe. Hannes väljer att göra Strolz pjäxor i en helt egen Strolz butik på torget i Lech. Det som gäller på alla våra samlingar i Österrike, är att du har ett vaccinpass klart innan ankomsten. Det behöver du för att checka in på Hotellet och äta på restaurang i Österrike i dag.

Du är välkommen till Lech tisdag 19 oktober, då startar vi utbildningen med en middag på tisdag kväll. Vi kan ordna hämtning i Innsbruck, om ni väljer att flyga dit. Kolla upp flygbiljetter så snart som möjligt, det blir bara dyrare att vänta. Det är inga problem att köra bil ner genom Europa till Österrike, kanske det bästa alternativet i dag.

Onsdag 20 oktober är det utbildning för alla medarbetare från 09.00 på Hotel Lech.

Vi presenterar hela det nya programmet inför säsongen, vi går igenom hela processen med att spruta och bygga upp en Strolz pjäxa. Naturligtvis kommer alla nya medarbetare få göra sig själva en Strolz pjäxa med hjälp av varandra. Meddela mig vilka skor du önskar när du anmäler dig. Onsdag kväll reser vi upp till Sölden för att installera oss på Hotel Elisabeth.

Torsdag morgon 21 oktober, är det tidig ner till byn för att hämta upp skidor och stavar, innan vi ska upp på berget för skidåkning och fortsatt snack om skidor och pjäxor.

 

Trots pandemin har gjort ett bra STROLZ år i Skandinavien, bäst i hela Europa. Tack till alla duktiga butiker som gör hantverket STROLZ i Skandinavien. Mer info om STROLZ, hittar du  under UTRUSTNING.  Nedan är är det på bilden 3 generationer STROLZ . Den lilla killen, Hannes Strolz, är nu den som leder utvecklingen på pjäxor fabriken med nya modeller inför nästa år.

 

 

 

 

 

Med hälsningar från Kjell och Karin

 

Sport Support is the largest organizer of Alpine Training and Ski Camps in Scandinavia. We have made Alpine training camps in the Alps and Scandinavia since 1980. 40 Years! We are also representing STROLZ SKI BOOTS and MICROGATE  TIMING Systems in Scandinavia.A