Det har varit varmt och en helt fantastisk sommar i Norden. Det var dålig timing att krascha på cykeln på väg till Halmstad men det slutade på akuten i Varberg. Det gick helt OK, förutom att sy lite stygn på knä och armbåge. Det jobbiga var att jag inte fick bada med de såren, men cykla gick bra efter ett par dagar.

IMG_1369

Värmen har också kommit till mellan Europa och Alperna de siste veckorna. Det tar hårt på snön på glaciärerna. Men med förra året i färskt minne så går det fort att få till ett bra underlag för träning på 3 000 meter om man har gjort förberedelserna. Sölden har gjort jobbet, man har täck stora sträckor på Retten och lagt upp snö depåer på glaciären för att få i gång träningen i mitten av september. Vi håller tummarna och ser fram mot en bra höst, även i år.

Vi har bokat in det flesta grupper redan nu och startar träningen i slutet av september med våra norska grupper som har höstferier i början av oktober. Vi har även besök av en liten Kinesisk träningsgrupp vecka 40 som tränar med Rennskolen, Trysil. Det finns lite platser kvar för träningsgrupper vecka 41-43, sen är det fullbokat.

Nytt för i år är att vi kör en fart vecka för ungdomar efter höstlovet, vecka 45 då det oftast är bästa möjliga förutsättningar för bra träning på glaciären med möjligheter till fart träning. Inbjudan har gått ut till MASK, DIF ALPINA och USLK att hänga på fart träningen vecka 45.

Vi kör också en FIS Grupp vecka 44 på höstlovet för de åkare som inte har någon planerad träning med sina skidgymnasier men vill använda ledigheten till bra träning på Retten med oss. Gruppen heter BE THE NEXT FIS. Vi har satt upp tränings koncept inför hösten 2018 med Oscar Larsson Peter Mellgren och Mathias Moberg som tränings ansvariga.

För FIS åkare och ungdomar, 2 olika tränings grupper. Ungdomarna börjar inomhus i Landgraaf  22 september med 4 dagar SL träning på garanterat bra snö underlag. Det finns några platser kvar, i dag är vi 9 åkare. FIS åkare startar vecka 41 i Sölden med ett tre veckors läger.

 

Se mer info om program för våra tränings grupper i Sölden och Pitztal under rubriken Träningsläger ovan.

Med hälsningar från Kjell Åhlén