Hej Skidåkare,

Bättre förutsättningar för alpin träning och skidåkning i oktober är svårt att uppleva. Bra med snö i hela skidområdet på glaciären, strålande sol från en klar blå himmel och alla världens bästa alpina skidåkare är på plats med oss för att träna i hanget inför WC starten nästa helg. Den här veckan är skidgymnasierna från Gällivare, Åre, Uppsala och Trönder/ Norge här i Sölden med Sport Support för kanon bra träning på Rettenbach Gletscher.

Kolla in video klippen från SL träningen på Rettenbach, 22 oktober, inte bara GS. De ligger under rubrikerna nedan,

Det var 1 av 17 SL åk som Christopher gjorde den här dagen. Grymt bra träning och helt kanon underlagen för SL träning på Retten.

SL 22 okt på Retten

Mer SL på Retten 22 okt

Dagens video analys med Mange innan ett SL pass med Christopher, don´t tell the US SKI TEAM.

 

 

WC starten i GS  kommer nu till helgen och också anstormningen av ungdomar på höstlovet vecka 44. Då är det också träning på Tiefenbach Gletscher.Tiefen är naturligtvis också det stora friåknings området i Sölden, med breda öppna pister för alla som gillar skidåkning. Kanon underlag den senaste veckan och solen skiner nästan alltid på Tiefen, på de som är snälla och glada. En perfekt start på den nya skidsäsongen. Se klippet nedan.

Fråkning på Tiefen

Det blir ingen Parallell slalomen tisdag 11 mars i Hammarbybacken för 5 året på raken. Skidförbundets officiella förklaringar att det ligger planerat sent på säsongen och risken för att det skulle bli snö problem är inte den verkliga orsaken till att man ställer in tävlingen. Det är som vanligt en fråga om ekonomi och kostnader för att genomföra en WC tävling i Sverige. Utfallet av VM i Åre blev långt ifrån det som man budgeterat. Varför blir det så?

 

Vi har haft säsongens utbildning av Strolz medarbetare i Lech den här veckan. Vi var 6 personer på plats hos familjen STROLZ i Lech för att lära oss mer om anpassningen av STROLZ pjäxor och innerskor till dina fötter.

En helt ny STROLZ-pjäxa i tre delar som vi testat 2 säsonger och som känns helt rätt. Lättare att komma i och ur, en mer slimmad design och ett enkelt gå läge är några av fördelarna med den nya modellen. STROLZ Racing eller Evolution pjäxa, det beror på vilken typ av skidåkare du är eller vill bli, men garanterat den skönaste och bästa skon att ha på foten när du åker skidor. Vi har gjort vårt bästa STROLZ år i Skandinavien, sedan 1989. Tack till alla duktiga butiker som gör hantverket STROLZ i Skandinavien. Mer info om STROLZ pjäxor och var du kan göra dem, hittar du under UTRUSTNING.

 

Strolz har gjort pjäxor i snart 100 år Här är en bild på 3 generationer familjen STROLZ

Nu är det Hannes Strolz, den lilla killen på bilden nedan, som driver utvecklingen i Langen och Lech. 2021 är det 100 års jubileum, and You can´t buy STROLZ on the internet.

 

 

 

 

 

 


Med hälsningar från Kjell och Karin i Sölden

 

Sport Support is the largest organizer of Alpine Training and Ski Camps in Scandinavia. We have made Alpine training camps in the Alps and Scandinavia since 1978. Over 40 Years! We are also representing STROLZ SKI BOOTS and MICROGATE  TIMING Systems in Scandinavia.