Hej Skidåkare, tillsammans blir det roligare!

CITAT från UD 12 juli kl.15.00

Rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts, beslutar UD följande:

Länder inom EU, EES och Schengen

  1. Efter den 12 augusti hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Liechtenstein och Österrike.

Det innebär att försäkringar gäller som vanligt och avbokningar av flyg också fungerar som vanligt.

För inresa till Österrike, för träning, gäller i dag,  att man måste ha ett giltigt COVID 19 test som inte är äldre än 72 timmar.  Vi har därför fattat beslut om att testa alla som kommer ner med oss till Sölden på träningsläger i höst. För detta har vi gjort ett PROTOKOLL tillsammans med Sölden för våra tränings grupper från 28 september.  Se nedan, och fatta ditt beslut om du vill åka skidor i Sölden i höst.

Protokoll Träningsläger för alpina klubbar med Sport Support Scandinavia i Österrike hösten 2020.

Hur kan vi resa till Sölden i höst?

UD säger att det är OK att resa till Österrike i dag, det innebär att alla försäkringar gäller för resor till Österrike det innebär också att alla flyg går nästan som vanligt till München, Innsbruck eller Zürich. Ett måste för att vi ska arrangera träningsläger utomlands.

Österrike kräver i dag från en tränings grupp att du skall ha gjort ett Covid 19 test, minst 72 timmar innan du kommer in i Österrike.

Det är helt OK, tycker jag. Det innebär att du ingår i en tränings grupp där ingen är smittad vid ankomsten. Testet kan du göra på hemmaplan innan du åker ner antingen med bil, buss eller flyger. Det finns ett antal olika möjligheter att testa sig med kort varsel i dag. När du får ditt svar som tar mellan 60 minuter och ett dygn, får du också ett dokument på engelska som visar ditt resultat. Ta med ditt dokument till Sölden. Obligatoriskt i dag för alla i dag som skall resa till Sölden.

I Österrike är hotell och restauranger anpassade till de regler som gör det möjligt till samlingar och skidåkning. Det innebär att restaurangen tar ansvar för måltider och avstånd vid servering.

Boendet är anpassad till din grupp som bor tillsammans på ett hotell eller pension. Inga andra gäster bor där, förutom våra testade grupper. Det är tryggt.

Transporten upp till glaciären och skidåkningen gör vi tillsammans eller individuellt. I kabinerna på glaciären är antalet personer halverat, upp till starten. Köerna är anpassade till distans kraven och inga stora köer på morgonen eller resten av dagen.

I dag gäller att man skall bära munskydd när man handlar i matvaruaffärer och apotek. Men inget krav annars. Vi tar med oss våra svenska regler med social distans och tvättar händer och spritar..

I dag gör man inga kontroller av Covid 19 vid gränsen till Österrike, men man kan vara tvungen att visa sitt intyg när man är på plats. Min uppfattning är att om vi alla har testat oss innan avresa får vi en tryggare och bättre tränings miljö i Sölden och kan göra det vi vill allra mest, nämligen, åka skidor som skall vara roligt och så bra som möjligt med de förutsättningarna vi har med snö och väder.

Vi tar naturligtvis med oss våra anvisningar från hemmaplan med social distans och tvättade händer för att få en bättre och säkrare tränings upplevelse i Sölden, Österrike hösten 2020.

De här restriktionerna och protokollet gäller från i dag 31 augusti 2020. De kan naturligtvis ändras och då meddelar vi dig vad som gäller direkt. Om testerna tas bort för att få komma in och träna i Österrike så tar vi ställning till det om och när det inträffar.

Jag hoppas och tror att vi kommer få en fantastisk höst på snö i Sölden med mindre människor i backarna och anpassad till den situation vi har i dag för idrott och träning. 

Österrikes Ski Team Austria tränar på Rettenbach i Sölden från i går 2 september. Det har snöat ett par gånger de senaste veckorna och mycket snö är sparat från i våras, så förutsättningarna ser mycket bra ut just nu. Den här bilden är från WEB Kameran i dag, torsdag morgon.

28 september planerar vi att börja säsongen på Glaciären i Sölden. Om du vill flyga ner, boka din flygresa redan nu, alla flygbolag ger dig rätt att boka om din flygresa utan någon kostnad, om du inte kan, vill eller önskar flyga ner i höst. Vi planerar för en buss från Uppsala/Stockholm lördag 24 oktober. Vi kommer också möta upp på Münchens Flygplats 25 oktober em för att hämta upp dig som vill ha transfer till Sölden och varje dag upp och ner till glaciären.

Men är 150  personer har redan nu bokat sin träning i Sölden på höstlovet 2020. Ankomst till Sölden helgen 23/24/25 oktober och hemresa lördag/söndag 31 oktober/1 november.

Hela boknings programmet ligger uppe på vår hemsida. Här gäller vårt avbeställnings skydd som gör det möjligt för dig att boka av upp till 48 timmar innan lägret börjar, utan någon särskild anledning.  Gå in på vår hemsida, under boka hittar du din klubb eller Masters. Du bokar dina resdagar och önskemål om Hotel/Pension. All info finns på hemsidan under träningsläger Sölden. Klubbarna har fått ut ett PM inför träningsläger på höstlovet, vecka 44.

WC starten i Sölden är i höst preliminärt flyttad till helgen 17-18 oktober, det är en vecka tidigare än vanligt. Anledningen är att man vill göra en säker WC premiär för säsongen 20/21. För oss innebär det naturligtvis betydligt mindre folk och trängsel på Höstlovet, men vi missar folkfesten med WC premiären. Det är kanske positivt och det gäller ju all idrott i dag.

 

Från vecka 40 till 43 har vi bokat in skidgymnasier och klubbar från Norge. Den stora fördelen med Söldens glaciärer är naturligtvis att du inte behöver köa och trängas på morgonen med ett tåg eller kabin för att komma upp till snön och solen. I Sölden åker vi ända upp till snön och startar skidåkningen. Vi har naturligtvis allt du behöver för din träning på plats i backen. Om du behöver låna material för din träning i höst.

Nästa år har STROLZ tillverkat skid pjäxor 100 år  i Lech am Arlberg. Skomakare STROLZ gjorde de första pjäxorna 1921. I höst ska Familjen Strolz planera för nästa års 100 års jubileum. Vi träffar dem den 13 oktober för vårt årliga seminarium i Lech. Då har vi även utbildning för nya medarbetare och två nya butiker i Sverige och Norge den här säsongen, som skall göra STROLZ pjäxor till skidåkare.

Kolla in under utrustning och STROLZ var du kan göra dina STROLZ pjäxor i Sverige och Norge i dag. Nytt den här säsongen var att i Åre kan du nu göra dina STROLZ pjäxor på HANSON Concept Store. Jiggan och Erik har koll på dina fötter och hur man gör Strolz skor till dig. Till nästa säsong får vi också med oss SkiStar Concept Store i Hemsedal, Norge, i STROLZ familjen.

Vi har en ny STROLZ-pjäxa EVOLUTION i tre delar som vi testat 2 säsonger och som känns helt rätt. Lättare att komma i och ur, en mer slimmad design och ett enkelt gå läge är några av fördelarna med den nya modellen. STROLZ Racing eller Evolution pjäxa, det beror på vilken typ av skidåkare du är eller vill bli, men garanterat den skönaste och bästa skon att ha på foten när du åker skidor. Vi har gjort vårt bästa STROLZ år i Skandinavien, sedan 1989. Tack till alla duktiga butiker som gör hantverket STROLZ i Skandinavien. Mer info om STROLZ under UTRUSTNING.  Nedan   är är det på bilden på 3 generationer STROLZ

Nu är det Hannes Strolz, den lilla killen på bilden, som driver utvecklingen i Langen och Lech.  Nästa år 2021 är det 100 års jubileum för tillverkning av pjäxor i Lech, Österrike med familjen Strolz. You can not  buy STROLZ on the internet.

 

 

 

 

 

 


Med hälsningar från Kjell och Karin

 

Sport Support is the largest organizer of Alpine Training and Ski Camps in Scandinavia. We have made Alpine training camps in the Alps and Scandinavia since 1980. 40 Years! We are also representing STROLZ SKI BOOTS and MICROGATE  TIMING Systems in Scandinavia.

15