Sölden hösten 2018


 

 

Ski-Camp-2017

soelden-logo

Välkommen tillbaka till Sölden 2018!

 

Det var länge sedan jag första gången var i Sölden på sommaren 1977 för att träna på snö i augusti. Jag visste inget om glaciärer, klimat förändringar eller snö på 3 000 meter mitt i sommaren. I dag vet jag betydligt mer men framförallt vet jag mer om alpin träning och hur viktig det är att skapa bra förutsättningar och glädje med skidåkningen. Vi hade en fantastisk höst 2017 med strålande väder, bra med snö och naturligtvis konstsnö i WC-hanget och tränings området. Men viktigast var alla duktiga skidåkare och tränare som var på plats i Sölden under hösten. Det krävs så mycket mer av alla i dag än då jag kom till Sölden och Innerwald för första gången. Det är konstsnö på glaciären, det är täckta snö områden under sommaren som gör det både enklare och bättre att komma igång på hösten, men viktigast är inställningen till bra och mycket skidåkning. För att komma upp till alla de timmar som behövs för att bli en riktigt duktig alpin skidåkare i framtiden.

Vi har förbokade tränings platser för dig och din träningsgrupp i SL, RSL och även Super G varje vecka från vecka 40 till vecka 46 på både Tiefenbach och Rettenbach – glaciärerna. Det är snö tillgången som avgör var vi kan träna från slutet av september. Vi har allt material du behöver för din träning finns på plats i Sölden, om du önskar det. För din friåkning finns det 6 liftar och ett stort antal pist kilometer att åka i hela hösten. Det är alpernas bästa friåkning på glaciärer snö!

Sölden-official-partner 2015

Ni bor mycket bra och äter middag som vanligt på de små pensionerna i Innerwald och har koll på hela Sölden lite grand från ovan. Centrum för träningsverksamheten är Hotel Elisabeth, med 50 bäddar,litet gym, pool och restaurang. Du kan även vecka 44 bo och äta på mer exklusivt på Hotel Grüner. Lite mer och bättre av allt. Även priset. Nytt för i höst är att du kan bo centralt mitt i byn på life-style hotel die berge med en grym frukost, ett stort gym och pool på taket. Middag äter du på byn, det finns minst 10 restauranger inom 100 meter från hotellet. Mycket annorlunda, mysigt och spännande.

WC premiären 2018, för damer och herrar, är i år helgen 27-28 oktober på Rettenbach gletscher. Det är som vanligt en upplevelse att se världens bästa alpina skidåkare i GS, ”live” på plats i Sölden. Men ur tränings synpunkt blir den här helgen lite svårare att optimera, men det får vi leva med under helgen

Vecka 40 är det mycket Norge på plats i Sölden. Vi har mycket att lära från Norges utveckling av duktiga alpin åkare. Det är höstlov vecka 40 i Norge. Inbokade klubbar är Rennskolen i Trysil, Hakadal, Kjelsås och Lörenskog samt Dönski med 2 grupper.

Vecka 41-43 är det Skidgymnasier och klubbar som tränar i Sölden. Allt är förbokat för maximal träning. Vi har även träning med en FIS grupp som kommer få bästa möjliga träning med Oscar och Peter. Utbildnings veckor med skidlärare, STROLZ och Hafjell.

Vecka 44 är den stora tränings veckan i Sölden, höstlovet har blivit som ett alpint sportlov för oss. Då har vi DIF Alpin, MASK, Uppsala SLK och Luleå här med hela sin klubb verksamhet för skidåkning och träning. För de föräldrar som vill utveckla sin egen skidåkning på höstlovet har vi maxi support, föräldrar träning. Ni kommer att lära er mer av grunderna i friåkning och banåkning under 5 eftermiddagar. För de yngsta som är småsyskon och inte har någon tränings grupp med klubbarna har vi mini support. 5 förmiddagar, måndag till fredag med mycket friåkning och lite banåkning, med tränare från Sverige.  Ansvarig för projektet mini and maxi är the one and only Lady Sara Sandberg.

Vecka 45 är ”helig” för då är det Masters Ski Camp 2018 i Sölden, med lite förändringar inför hösten.  3 olika inriktningar. Träning i banor som vanligt för de som önskar, men också mycket social skidåkning för de som uppskattar den inriktningen på livet och inte bara på sociala medier.  Den tredje gruppen kommer att ha tränare  3 pass om dagen för att utveckla sina färdigheter inför tävlings säsongen. Mer info kommer här i slutet av maj under träningsläger och Masters. Även en super mini camp onsdag till söndag, för de som prioriterar dagligt arbete före skidåkning.

Vecka 46 är det träning för dig som slutat att tro på att det går att träna bra på hemmaplan i november. Vi hade fantastiska dagar 2017 då vi var nästa ensamma med alla ban möjligheter på glaciären, i solen!

Alla villkor och priser på Hotel/pensioner och lägenheter hittar du i din offert eller på PM – Sölden.

Vid stora förändringar i valutan gentemot EURO, förbehåller vi oss rätten att korrigera priset.

 

Sölden 2015

Copyright © Dandelion by Pexeto